08. april 2020

Koalicija »Digital Skills and Jobs« za reševanje izzivov krize koronavirusa

Evropska komisija je v okviru koalicije za digitalne spretnosti in delovna mesta »Digital Skills and Jobs« spodbudila državne koalicije in njihove člane k prepoznavanju in izmenjavi dobrih praks zaradi naraščajočega povpraševanja po digitalnih spretnostih.

Digital skils

V trenutni krizi, ki jo je povzročila pandemija koronavirusa, koalicija »Digital Skills and Jobs« organizira tematske spletne seminarje z državnimi koalicijami in njihovimi člani. Med seminarji udeleženci delijo svoje izzive, rešitve in izkušnje kot odgovor na nenadno potrebo po digitalnih spretnostih. Pobude zajemajo različne teme, povezane z novim kontekstom, v katerem so tako učitelji, študenti, lastniki MSP (mala in srednja podjetja), zaposleni, samozaposleni in državljani.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate različne pobude in dobre prakse, ki jih navajajo državne koalicije. Pobude in dobre prakse se na povezavi vse čas dopolnjujejo.

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/digital-skills-and-jobs-coalition-compiles-digital-skills-resources-and-best-practices