SLO | ENG

Za več evropskega sodelovanja na področju kibernetske varnosti

Kibernetska varnost je bistvenega pomena za razvoj digitalnega gospodarstva, družbe, demokracije ipd. Evropska komisija je objavila razpis za zbiranje predlogov za pilotni projekt v višini 50 milijonov EUR za podporo vzpostavitvi mreže centrov za kompetenčne centre s področja kibernetsko varnost v EU. Razpis traja do 29. maja 2018.
V pilotni fazi bodo sredstva namenjena  testiranju delovanja mreže in rešitev za ključne industrijske izzive. Pilotni projekti bodo financirani iz sheme Obzorij 2020. Razpis je bil objavljen 1. 2. in traja do 29. 5. 2018. V njem naj bi sodelovali predvsem R&D&I centri s področja kibernetske varnosti (univerzitetni laboratoriji, raziskovalne ustanove) ter industrija. Evropska komisija pričakuje, da bi bili izbrani trije konzorciji, ki morajo vsebovati vsaj devet držav članic in 20 partnerjev. Pogoj je, da morajo biti povezani z industrijo z vsaj treh različnih področij (npr. telekomunikacij, financ, transporta, e-uprave, zdravstva, vesoljskih tehnologij, obrambe, proizvodnje).
 
Več informacij najdete TUKAJ.
 
Ker so na Ministrstvu za javno upravo prepričani, da slovenska akademsko-raziskovalna sfera in gospodarski subjekti lahko ponudijo izkušnje, znanja in sodelovanje na področju informacijske varnosti, pozivajo vse zainteresirane deležnike, da razmislijo o prijavi na omenjeni razpis ter jim neobvezno posredujejo informacijo o svoji prijavi na gp.mju@gov.si.