SLO | ENG

Za internet ljudi: izzivi neuravnotežene digitalizacije

Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo vabi na 5. Dan vključujoče informacijske družbe 2019 »Za internet ljudi«, ki bo potekal v petek, 17. maja, od 16. do 20. ure na prizorišču OSMO/ZA, Društvo Ljudmila, Slovenska 54 (osmo nadstropje), Ljubljana.
Cilj dogodka je opozoriti na neuravnoteženo digitalizacijo v Sloveniji in Evropski uniji, ki posega v človekove pravice in odpira vprašanje socialne pravičnosti ter družbene vključenosti. S predstavitvijo manifesta »Za internet ljudi«, projektov nevladnih organizacij, uporabe odprtih podatkov in medsektorsko razpravo, bomo izpostavili pomen trajnostnega modela digitalizacije, ki gradi na vrednotah dostopnosti, vključenosti in opolnomočenosti ljudi s pomočjo tehnologij. To so vrednote in človeška upanja za boljše življenje, na katerih je izvorno utemeljen koncept informacijske družbe.

V zaključnem delu dogodka bo potekalo soočenje predstavnikov političnih strank / kandidatnih list na evropskih volitvah 2019 na temo evropske digitalne agende in položaja Slovenije na indeksu digitalnega gospodarstva in družbe.


Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi lažje organizacije prosimo za potrditev udeležbe prek spletne prijavnice do srede, 15. maja.

Lepo vabljeni!