SLO | ENG

Informatika v javni upravi 2017

V ponedeljek in torek, 4. in 5. decembra 2017, bo v organizaciji Ministrstva za javno upravo in Slovenskega društva informatika na Kongresnem centru Brdo pri Kranju potekala ena največjih konferenc na področju digitalizacije – Informatika v javni upravi 2017. Sodelovali bodo številni tuji in domači predavatelji, pričakujejo pa tudi preko 900 udeležencev.
Rdeča nit konference je Uprava 4.0 – GaaP -  država kot platforma - povzema novo videnje vloge države zaradi digitalne preobrazbe. V okviru konference bodo potekala številna tematska predavanja, okrogle mize in diskusije po sekcijah. Na njej bodo predstavljene elektronske storitve javne uprave, prenova le-teh in načrtovane novosti, poleg tega pa tudi novosti s področja regulative in storitev vodilnih ponudnikov informacijske tehnologije. Na okroglih mizah bodo obravnavani najnovejši trendi v informatiki – masovni podatki in internet stvari. Vabljeni tuji predavatelji bodo predstavili dobre prakse in rešitve v svojih okoljih.
 
V torek, 5. decembra 2017, bo od 08.50 do 09.15 potekal tudi podpis čezmejnega memoranduma med Slovenijo in Madžarsko za pilotni projekt na področju tehnologije 5G za javno varnost, zaščito in reševanje, ki ga bosta podpisala minister za javno upravo Boris Koprivnikar in Károly Hajzer, namestnik državnega sekretarja za informatiko Madžarske.