SLO | ENG

Umetna inteligenca – priložnost za Evropo

Evropska komisija je objavila poziv za oblikovanje skupine strokovnjakov na visoki ravni za področje umetne inteligence. Rok za oddajo prijav je 9. april 2018.
Umetna inteligenca preoblikuje naše gospodarstvo in družbo. Pričakuje se, da se bo ta trend v prihodnjih letih pospešil in prinesel nove priložnosti in izzive. Številni sektorji, vključno z zdravstvom, kmetijstvom, javno upravo in prometom lahko izkoristijo možnosti, ki jih ponuja umetna inteligenca. Evropska komisija je prepričana, da umetna inteligenca lahko prispeva tudi k reševanju velikih globalnih izzivov, kot so podnebne spremembe. Evropski industriji, malim in srednjim podjetjem ponuja pomembne poslovne priložnosti za rast produktivnosti. Slovenija je z raziskavami na področju umetne inteligence pričela že v začetku sedemdesetih let. Raziskovalci so povezani v Slovensko društvo za umetno inteligenco, ki je bilo ustanovljeno leta 1992.
 
Več informacij o pozivu Evropske komisije najdete TUKAJ.
 
Ker smo prepričani, da lahko slovenska akademsko-raziskovalna sfera in gospodarstvo ponudita svoje znanje in izkušnje ter v sodelovanju z evropskimi partnerji pripomoreta k uspešnemu oblikovanju in delu skupine strokovnjakov na visoki ravni za področje umetne inteligence, le-te pozivamo, da se odzovejo na omenjeni poziv ter nam neobvezno posredujejo informacijo o svoji prijavi na gp.mju@gov.si.