SLO | ENG

Slovenia Business Bridge™ o investicijah, priložnostih in spremembah

AmCham Slovenija v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija že četrtič organizira. investicijsko in razvojno konferenco "Slovenia Business BridgeTM".

Letošnjo konferenco Slovenia Business BridgeTM, ki bo potekala 19. aprila v Best Western Premier Hotel Slon, v Ljubljani, so poimenovali "Priložnosti v središču sprememb".

Na konferenci, ki vedno privabi visoke predstavnike gospodarstva, vlade, investitorje, diplomate in podjetnike bodo obravnavali investicijske priložnosti v Sloveniji (kaj že nudimo in kaj še lahko ponudimo) ter kako privabiti ravno pravšnje investicije, ki bodo pripomogle h konkurenčnosti in rasti slovenskega gospodarstva.

V sklepnem delu bo konferenca naslovila izzive, ki jih spremenjena realnost in prihodnost prinašata državi, družbi in gospodarstvu. Vsa področja delovanja držav, družbe, gospodarstva in znanosti se soočajo s spremenjeno realnostjo. Tehnološke inovacije so dejstvo, ki se mu je potrebno prilagoditi in spremeniti miselnost.

Na dogodku se bodo dotaknili pripravljenosti na inovacije v družbi, kako družbo na inovacije in že spremenjeno realnost, da bo kos izzivom prihodnosti, kako voditi z jasno vizijo in navdihom, ki temelji na vrednotah, predstavljena pa bodo tudi razmišljanja slovenskih prebojnikov, ki prihodnost živijo že danes.

Konferenca želi Slovenijo predstaviti kot digitalno državo, privlačno za investitorje in prijazno do ljudi. Odkriti bodo konkretni projekti, ki dokazujejo, da Slovenija prihodnost ustvarja in navdihuje že danes in se tako že uveljavlja kot zelena referenčna država v digitalni Evropi.

Govorci bodo:

Jurij Krpan, umetniški vodja Galerije Kapelica - Galerija za sodobno raziskovalno umetnost – prihodnost družbe in odnosov.

Zenel Batagelj, partner družbe Valicon in svetovalec Iconomi – prihodnost, ki jo ustvarja nova ekonomija.

Matej Čer, ustanovitelj, Avantcar – prihodnost mobilnosti.

Mitja Jermol, vodja Centra za prenos znanja na področju informacijskih tehnologij, Inštitut Jožef Stefan – prihodnost izobrazbe in umetnostne inteligence.

Pred začetkom tretjega dela bo zbrane nagovoril predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar, ob zaključku pa bo nekaj sklepnih misli podal minister za javno upravo Boris Koprivnikar.

Več informacij o konferenci: http://businessbridge.si/