SLO | ENG

Prvi forum za digitalizacijo evropske industrije

31. januarja in 1. februarja bo potekal »Digitising European Industry - First Stakeholders Forum«.
Cilj foruma je povezovanje širše skupnosti deležnikov v celotni vrednostni verigi digitalizacije na osnovi pobude Digitalizacija evropske industrije (DEI). Forum predstavlja bistven del koordinacijskih dejavnosti med različnimi scenariji digitalizacije industrije, ki pod okriljem Evropske platforme nacionalnih iniciativ potekajo na nacionalni, regionalni in evropski ravni.

Več informacij o dogodku: https://ec.europa.eu/futurium/en/content/programme-stakeholder-forum-essen-3112017-122017


Dodatne informacije:

20. septembra 2016 je v Bruslju potekala okrogla miza na temo Digitalizacije evropske industrije (DEI) (https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/roundtable-digitising-european-industry-commissioner-oettinger-september-2016), ki se jo je poleg predstavnikov držav članic udeležil tudi Komisar za digitalno gospodarstvo in družbo Günther H. Oettinger.

Na okrogli mizi so razpravljali o ustanovitvi Evropske platforme nacionalnih iniciativ za digitalizacijo, z namenom izmenjave dobrih praks in izkušenj, ob sodelovanju in pospeševanju skupnih investicij. V okviru pobude DEI  se bodo na ciljnih področjih razpisali projekti velikega obsega, pri čemer bo EU financirala okoli 20 milijonov evrov, dva- ali trikratnik teh sredstev pa naj bi prispevale države članice in podjetja.

Ustanovljeni sta bili dve podskupini Digital innovation hubs: Mainstreaming Digital Innovation Across all sectors ter Strengthening leadership in digital technologies and in digital industrial platforms across value chains in all sectors of the economy. Skupini sta se sestali še v novembru in decembru ter pripravili izhodišča za razpravo na prvem forumu deležnikov pri digitalizaciji evropske industrije.