SLO | ENG

Pridružite se Iniciativi Blockchain Slovenija

Ministrstvo za javno upravo poziva vse deležnike, ki vidijo svojo prihodnost v tehnologiji Blockchain (tehnologija veriženja blokov) in priložnost v Iniciativi Blockchain Slovenija, da svoj interes izrazijo do srede, 30. avgusta 2017 na elektronski naslov gp.mju(at)gov.si.
„Iniciativa Blockchain Slovenija bo povezala zainteresirane deležnike v slovenskem okolju, ki vidijo v novi tehnologiji svojo priložnost za rast in razvoj celotne družbe. Ocenjujemo, da bomo z oblikovanjem iniciative in njenim aktivnim delom lahko zaznali in opozorili na morebitne zakonodajne vrzeli in ovire pri uvajanju tehnologije Blockchain ter vzpostavili platformo za uporabne primere Blockchain tehnologije (»use case«), kot npr. izvajanje posameznih storitev države, rešitev za zbiranje kriptovalut za startupe, itd.," ustanovitev Iniciative  Blockchain Slovenija utemeljujejo na spletni strani Ministrstva za javno upravo. Iz omenjene iniciative naj bi se porodile ideje, ki bodo prispevale k razvoju informacijske družbe v Sloveniji ter prinesle koristi za državljanke in državljane. 


Blockchain velja za eno od najpomembnejših inovacij na področju internetnih tehnologij vse od iznajdbe svetovnega spleta. Nekateri celo menijo, da bomo priča drugi internetni revoluciji, ko bo ta nova tehnologija dokončno zaživela in jo bomo začeli uporabljati pri vsakdanjih opravilih.