SLO | ENG

Pošiljanje faksov prek pametnega telefona

Podjetje Abraxas d. o. o. je razvilo storitev WiseFax, ki omogoča enostavno pošiljanje faksov prek pametnega telefona, tablice ali računalnika kamor koli po svetu, brez naročnine.
„Kljub temu, da dandanes večino dokumentov pošiljamo po elektronski pošti, je marsikdaj še vedno potrebno poslati dokument po faksu, predvsem ko gre za dokumente s pravno veljavo," ugotavljajo v podjetju Abraxas. Zato so razvili storitev WiseFax, s pomočjo katere lahko pošljete faks kadar koli in kamor koli, potrebujete le pametni telefon, tablico ali računalnik in dostop do spleta. 

„Storitev WiseFax na spletnem naslovu www.abraxas.si/spletni-faks/ omogoča pošiljanje dokumentov ali slik (skeniranih dokumentov) iz vseh pomembnejših formatov (npr. Microsoft Word, Excel, Adobe Acrobat, OpenOffice, ScanWritr, JPEG…). V primeru, da dokument fotografirate, bo WiseFax s pomočjo naprednega algoritma z zajete slike samodejno prepoznal dokument, zaznal robove, jih porezal, odstranil neželeno ozadje (npr. mizo), sliko izostril in odstranil sence ter tako pripravil dokument v ustreznem formatu, ki bo optimalen za pošiljanje po faksu," pojasnjujejo v Abraxasu.

Storitev je na voljo brez naročnine, prav tako ni potrebna prijava. Storitev pošiljanja se obračuna ob samem pošiljanju, in sicer glede na število poslanih strani in lokacijo prejemnika. Višina zneska se prikaže pred potrditvijo pošiljanja.