SLO | ENG

Pametni glas seže v deveto vas

Občanke in občani imamo sedaj možnost vplivati na odločitve in življenje v lokalni skupnosti. Na pobudo treh nevladnih organizacij Stičišča NVO osrednje Slovenije, ZLHT – Regionalnega centra NVO in Inštituta za elektronsko participacijo je ob sodelovanju družbe SmartIS city nastala brezplačna aplikacija za aktivne državljanke in državljane.
»Namen brezplačne aplikacije Pametni glas nevladnih organizacij je podpora izvajanju civilnega dialoga na lokalni ravni, spodbujanje vključevanja javnosti v pripravo lokalnih politik in prepoznavanju oziroma zadovoljevanju nenaslovljenih oziroma neustrezno naslovljenih lokalnih potreb,« o aplikaciji pravijo njeni pobudniki. Poleg tega je namen aplikacije spremljati stanje nevladnega sektorja v Osrednje slovenski in Zasavski regiji. 

Stičišče NVO osrednje Slovenije, ZLHT – Regionalni center NVO, Inštitut za elektronsko participacijo – so v sodelovanju z družbo SmartIS city d.o.o  razvile aplikacijo kot pilotni projekt, ki bo trajal do 30. septembra 2019 in je sofinanciran s strani Evropskega socialnega sklada.

Uporabnik se ob prvi prijavi registrira z rojstnim imenom in priimkom, veljavnim e-naslovom in geslom in že lahko odda pobudo ali potrebo, ki je povezana z lokalnim okoljem. Vse pobude in potrebe bodo objavljene in javno dostopne na spletni strani: http://www.consulta.si/dejavnosti/pametni-glas/, kasneje pa tudi v aplikaciji Pametni glas.

Izvajalci projekta načrtujejo nadgradnje aplikacije, ki bodo med drugimi omogočale komentiranje in zbiranje podpore za posamezne občanske pobude in potrebe.

Vabljeni torej, da oddate svoj Pametni glas na spletni povezavi http://pametniglas.nvo.si/ ali pa si naložite aplikacijo v Google Play.