14. januar 2021

Vabljeni na spletni dogodek: Digital Services & Markets: Towards an open and competitive digital space for SMEs, 22. 1. 2021

22 Jan2020 DSADMA debate banner 3

Evropska komisija je 15. decembra 2020 objavila dva zakonodajna akta, ki bosta posodobila pravila za digitalna podjetja v Evropi:

  • akt o digitalnih storitvah, ki se med drugim osredotoča na nezakonite vsebine in
  • akt o digitalnih trgih, ki med drugim obljublja, da se bo lotil prevlade velikih platform, kot so Google, Apple, Facebook, Amazon in Microsoft (GAFAM).

Pri European DIGITAL SME Alliance, ki je največja mreža malih in srednje velikih IKT podjetij, verjamejo, da Evropa potrebuje odprt, pošten in konkurenčen digitalni ekosistem, ki omogoča inovacije. Stalni dialog in pretok informacij med zainteresiranimi stranmi lahko pomagata ustvariti boljši sistem za vse. DIGITAL SME zato organizira spletno izmenjavo z Evropsko komisijo o obeh aktih.

Pridružite se v razpravi med oblikovalci politik in predstavniki malih in srednje velikih podjetij (MSP), da bi razpravljali o predlaganih rešitvah za pošten in konkurenčen digitalni ekosistem. To bo na koncu omogočilo MSP in širši javnosti, da pridobijo neposredne vpoglede v predloga svežnja akta o digitalnih storitvah, ki lahko v prihodnjih letih bistveno oblikujejo digitalne trge.

Registracija na dogodek: https://www.digitalsme.eu/dsa-...