SLO | ENG

Aktualno

Vplivajte na oblikovanje naslednjega evropskega programa za raziskave in inovacije

Evropska komisija je objavila poročilo "Mission-Oriented Research & Innovation in the European Union – A problem-solving approach to fuel innovation-led growth”, avtorice Mariane Mazzucato. Do 3. aprila 2018 je odprta razprava za deležnike s področja raziskav in inovacij glede poročila.
Preberi članek

Konec meja za digitalne naročnine

Od 1. aprila 2018 boste lahko kjerkoli v Evropski uniji dostopali do spletnih vsebin, na katere ste se naročili v svoji državi. Pravila bodo veljala za plačljive storitve, ponudniki brezplačnih vsebin pa jih bodo lahko prostovoljno uporabljali.

Preberi članek

Soustvarjanje pametnih digitalnih ekosistemov in obravnava družbeno ekonomskih učinkov

V okviru projekta  Erudite in Nacionalne referenčne mreže ustvarjalnih laboratorijev Slovenije – Fablab bo 9. aprila (in ne 28. marca, kot je bilo sprva napovedano) v prostorih Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekala delavnica „Soustvarjanje pametnih digitalnih ekosistemov in obravnava družbeno ekonomskih učinkov".  
Preberi članek

Prijavite se na Blockathon Urada Evropske unije za intelektualno lastnino

Urad Evropske unije za intelektualno lastnino organizira štiridnevni Blockathon, ki bo potekal od 22. do 25. junija 2018 v Bruslju. Udeleženci bodo razvijali rešitve, kako s pomočjo blockchain tehnologije zavarovati intelektualno lastnino oz. kako se uspešno boriti proti ponaredkom. Prijave na  Blockathon so možne do 30. aprila 2018.
Preberi članek