Aktualno

Tri četrtine prebivalcev EU pozitivo o digitalizaciji in robotizaciji

Kar tri četrtine prebivalcev Evropske unije meni, da ima digitalizacija pozitiven vpliv na gospodarstvo. 67 odstotkov jih ocenjuje, da ima pozitiven vpliv na kakovost njihovega življenja, 64 odstotkov pa jih meni, da digitalizacija pozitivno vpliva na celotno družbo. Tako kaže raziskava Eurobarometer.
Preberi članek

Ko pridelki »spregovorijo«

Prst, ki »pove« česa ji primanjkuje. To ni več znanstvena fantastika, ampak realnost kmetovanja s pomočjo industrije 4.0. Tudi slovenska podjetja razvijajo uspešne aplikacije in računalniške programe za pomoč pri kmetovanju.
Preberi članek

Srečanje: Central European cooperation for Industry 4.0

Vabljeni na srečanje »Central European cooperation for Industry 4.0«, ki bo potekalo 20. in 21. septembra v Budimpešti. Organizatorji so madžarski Nacionalni inštitut za raziskave, razvoj in inovacije, Generalni direktorat za regionalno in mestno politiko ter Generalni direktorat za raziskave in inovacije pri Evropski komisiji.
Preberi članek

Slovenija pristopila k izgradnji najboljšega evropskega superračunalnika

Slovenija je kot 9 država Evropske unije podpisala deklaracijo EuroHPC, s katero se podpisnice zavezujejo k skupnemu cilju - izgradnji najmočnejšega evropskega superračunalnika. 
Preberi članek