SLO | ENG

Aktualno

VABILO NA DOGODEK: "Vizija(e) digitalne družbe v Sloveniji"

NVO-VID v sodelovanju z nevladnimi organizacijami, socialnimi podjetji in skupnostmi na področju digitalne družbe ter informacijsko-komunikacijskih tehnologij vabi na 4. Dan vključujoče informacijske družbe 2018 "Vizija(e) digitalne družbe v Sloveniji" ki bo potekal v četrtek, 17. maja, od 16. do 19. ure v Galeriji Kapelica, Kersnikova 4, Ljubljana.
Preberi članek

Vplivajte na oblikovanje naslednjega evropskega programa za raziskave in inovacije

Evropska komisija je objavila poročilo "Mission-Oriented Research & Innovation in the European Union – A problem-solving approach to fuel innovation-led growth”, avtorice Mariane Mazzucato. Do 3. aprila 2018 je odprta razprava za deležnike s področja raziskav in inovacij glede poročila.
Preberi članek

Konec meja za digitalne naročnine

Od 1. aprila 2018 boste lahko kjerkoli v Evropski uniji dostopali do spletnih vsebin, na katere ste se naročili v svoji državi. Pravila bodo veljala za plačljive storitve, ponudniki brezplačnih vsebin pa jih bodo lahko prostovoljno uporabljali.

Preberi članek

Soustvarjanje pametnih digitalnih ekosistemov in obravnava družbeno ekonomskih učinkov

V okviru projekta  Erudite in Nacionalne referenčne mreže ustvarjalnih laboratorijev Slovenije – Fablab bo 9. aprila (in ne 28. marca, kot je bilo sprva napovedano) v prostorih Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekala delavnica „Soustvarjanje pametnih digitalnih ekosistemov in obravnava družbeno ekonomskih učinkov".  
Preberi članek