SLO | ENG

Aktualno

Pomoč občinam pri vzpostavitvi brezplačnega dostopa do širokopasovnega interneta

Bi želeli v vaši občini zagotoviti brezplačen dostop do širokopasovnega interneta na javno dostopnih mestih? Evropska unija bo to omogočila s projektom WiFi4EU, v sklopu katerega bo financirala vzpostavitev brezplačnih dostopnih točk v Evropi. Od 20. marca naprej se lahko občine registrirajo na portalu www.WiFi4EU.eu, 15. maja 2018 pa bo objavljen prvi od petih pozivov za bone  WiFi4EU.
Preberi članek

Javni poziv za izdajo pisma o nameri prijaviteljem na področju vseevropskih telekomunikacijskih omrežij

Generalni direktorat za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo Evropske komisije je 22. februarja 2018 v Uradnem listu Evropske unije (C67/9) objavil  razpis za zbiranje predlogov za dodelitev nepovratnih sredstev projektom v skladu s prednostnimi nalogami in cilji, določenimi v delovnem programu za leto 2018 na področju vseevropskih telekomunikacijskih omrežij v okviru  instrumenta za povezovanje Evrope za obdobje 2014-2020: CEF-TC-2018-1 »varnejši internet«. 
Preberi članek

Začel se je vseevropski All Digital Week

Začel se je vseevropski All Digital Week, ki bo trajal do 25 marca. Ta teden je posvečen digitalnim veščinam – kje smo in kako jih še izboljšati. Povsod po Evropi, tudi v Sloveniji, bodo ves teden potekali dogodki, posvečeni razvijanju digitalnih veščin.
Preberi članek

Strojno in globoko učenje

V sklopu kampanje Watify, ki jo je organizirala Evropska komisija za pospešitev tehnološke transformacije evropske industrije, bo 21. marca 2018 ob 10.00 potekal video seminar „Strojno in globoko učenje".


Preberi članek