SLO | ENG

Aktualno

Slovenija "trendsetter" na področju odprtih podatkov javnega sektorja

Evropska komisija je v letošnji primerjalni analizi držav članic ocenila, da je Slovenija naredila "impresiven napredek na področju odprtih podatkov javnega sektorja". Slovenija se je iz skupine hitrih sledilcev (Fast Trackers), kamor je bila uvrščena lani, prebila v vodilno skupino (Trendsetters) na področju odprtih podatkov.
Preberi članek

Digitalne veščine so jedro pismenosti

Digitalizacija terja bistvene spremembe izobraževalnega procesa skozi vsa življenjska obdobja. Evropsko središče za politično strategijo, ki velja za možganski trust Evropske komisije, jo je uvrstilo med 10 trendov, ki spreminjajo proces izobraževanja. Digitalizacija je sicer vpeta tudi v druge trende.

Preberi članek

Pošiljanje faksov prek pametnega telefona

Podjetje Abraxas d. o. o. je razvilo storitev WiseFax, ki omogoča enostavno pošiljanje faksov prek pametnega telefona, tablice ali računalnika kamor koli po svetu, brez naročnine.
Preberi članek

Blockchain Think Tank Slovenija: aktivnosti in načrti za november in december

V mesecu oktobru in začetku meseca novembra je bilo v povezavi z Blockchain Think Tankom opravljenih kar nekaj aktivnosti. Med drugim smo se sestali s predstavniki Banke Slovenije in IBM. Do novega leta bomo organizirali tudi vrsto brezplačnih dogodkov po celi Sloveniji. Prvo srečanje članov Blockchain Think Tank pa bo 12. decembra v Ljubljani.
Preberi članek