SLO | ENG

E-vloga namesto gneče za integrirano vozovnico

Upravičenci do subvencionirane enotne vozovnice integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) lahko po novem vlogo oddajo elektronsko. Tako se ne bo ponovila lanska zgodba, ko so dijaki po več ur stali v vrstah za pridobitev integrirane vozovnice.
»E-vloga bo upravičencem omogočila, da oddajo vlogo in pridobijo subvencionirano enotno vozovnico prek spleta in s tem skrajšajo čakanje v vrstah na prodajnih mestih prevoznikov,« je ob predstavitvi e-vloge za integrirane vozovnice povedal državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben. 

Spletna vloga za odobritev subvencionirane enotne vozovnice bo na portalu eUprava na voljo od ponedeljka, 21. avgusta 2017. Prav tako bo od tega dne na voljo spletni nakup vozovnice pri izvajalcih subvencioniranih prevozov (LPP Ljubljana, Avrigo Nova Gorica in Izletnik Celje). Edini pogoj za spletno oddajo vloge je, da si uporabnik ali njihov zakoniti zastopnik uredi ustrezno digitalno potrdilo (SIGEN-CA, Pošta®CA, AC NLB in Halcom CA).

»V nekaj minutah po oddaji vloge boste v predal moja eUprava prejeli pisno odobritev ali zavrnitev vloge. Če bo vloga odobrena, boste prejeli kodo, s katero boste potem kupili vozovnico – po elektronski poti ali na prodajnem mestu,« je pojasnila Tatjana Mizori Zupan z Ministrstva za javno upravo.

Gre za skupen projekt Ministrstva za infrastrukturo, Ministrstva za javno upravo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Več informacij najdete TUKAJ.