SLO | ENG

»Blockchain Think Tank« vključen v Slovensko digitalno koalicijo

Zaradi izjemnega odziva je iniciativa Blockchain Slovenija postala »Blockchain Think Tank«. Vključena je v Slovensko digitalno koalicijo – digitalna.si.
V le dveh tednih je interes za sodelovanje v iniciativi "Blockchain Slovenija" izrazilo več kot 200 podjetij, raziskovalnih inštitucij, nevladnih organizacij, društev, zvez, odvetniških družb, start-upov, platform in posameznikov, ki vidijo v tehnologiji veriženja blokov prihodnost interneta. Tudi po izteku dvotedenskega roka, so se vrstile prijave za sodelovanje v iniciativi.

„Zaradi izjemnega odziva smo se odločili, da iniciativo preoblikujemo v »Blockchain Think Tank« in jo vključimo v Slovensko digitalno koalicijo - digitalna.si, ki je namenjena usklajevanju digitalnega preoblikovanja Slovenije po sprejetih strateških dokumentih Digitalna Slovenija 2020 v sodelovanju z deležniki iz gospodarstva, raziskovalno-razvojnega sektorja, civilne družbe in javnega sektorja," pravijo na Ministrstvu za javno upravo, ki je bilo pobudnik iniciative "Blockchain Slovenija".

Vodenje in koordinacijo „Blockchain Think Tank" bo prevzel član iniciative dr. Peter Merc. Je soustanovitelj družbe za pravno svetovanje Lemur Legal, ki se ukvarja predvsem s področjem novih tehnologij in start-upov.